Следвайте Гласове в В сряда Китай обеща по-силно партньорство с Русия,

...
Следвайте Гласове в В сряда Китай обеща по-силно партньорство с Русия,
Коментари Харесай

Арабнюз: Китай подкрепя Путин, докато напрежението около войната се покачва

Следвайте " Гласове " в 
В сряда Китай даде обещание по-силно партньорство с Русия, а президентът на Съединени американски щати Джо Байдън събра съдружниците от НАТО в Източна Европа на фона на възходящото световно напрежение преди годишнината от нашествието на Москва в Украйна.

Президентът Владимир Путин съобщи на голям държавно проведен родолюбив протест в Москва, че Русия се бори за своите " исторически " земи в Украйна, а нейните бойци " се борят героичен, самоуверено, безстрашно - ние се гордеем с тях ".
В Украйна минаха на онлайн учебни занятия до края на седмицата заради опасения от усилване на съветските ракетни офанзиви година след нашествието от 24 февруари.
 

 

Китайският външен министър Ван И, най-високопоставеният китайски чиновник, посетил Русия след нашествието, съобщи на Путин, че Пекин е подготвен да укрепи връзките. Времето на рецесия изисква от Русия и Китай " непрестанно да задълбочават нашето всеобхватно стратегическо партньорство ", сподели той.
Путин съобщи, че чака с неспокойствие визитата на китайския президент Си Дзинпин в Москва и задълбочаването на партньорството. Очаква се Си да произнесе " тирада за мира " в петък, само че Киев твърди, че не може да се приказва за мир, до момента в който съветските войски са в Украйна.
" Тази непровокирана и незаконна съветска война против Украйна, Европа и демократичния свят би трябвало да завърши с прочистването на цялата украинска земя от съветската окупация и със солидни гаранции за дълготрайната сигурност на нашата страна, цяла Европа и целия свят ", съобщи президентът Володимир Зеленски.
Русия би трябвало да стартира военни учения с Китай в Южна Африка в петък и изпрати фрегата, оборудвана с хиперзвукови крилати ракети от ново потомство.
Руската експанзия в Украйна е трансформирала обстановката със сигурността в Европа, съобщи полският президент Анджей Дуда на среща във Варшава на деветте източни членки на НАТО. Байдън съобщи, че Вашингтон е решен да пази всеки сантиметър от територията на алианса.
" Вие сте предната линия на нашата групова защита ", съобщи президентът пред срещата на върха на страните, които се причислиха към западния боен алианс, откакто бяха в съюз с Москва по време на Студената война.
Повечето от тях в този момент са измежду най-силните поддръжници на военната помощ за Украйна и в взаимна декларация приканиха за наличие на НАТО на източния ѝ фланг.
Байдън съобщи, че нашествието е сложила света на тестване, само че Вашингтон и неговите съдружници са посочили, че ще пазят демокрацията. Той отхвърли изказванието на Русия, че Западът се стреми да управлява или унищожи Русия, и упрекна Москва в закононарушения против човечеството.
Източник: 
 
 
 
 
23 Фев 20232623 Фев 202396923 Фев 202321523 Фев 202390723 Фев 202316423 Фев 2023545КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231147307 Фев 2023158420 Фев 2023333118 Фев 20231073
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР